(untitled) (One Health & Risk Management, 2024)
A conduce o catedră e o sarcină grea, e o responsabilitate mare, un privilegiu al unor persoane înzestrate cu capacități și calități corespunzătoare. Fiecare dintre membrii catedrei a avut ocazia să constate că, Domnul Profesor Tiberiu Holban își duce destoinic povara asumată, se distinge tranșant printr-o înaltă ținută intelectuală, profesională și morală, prin care câștigă mereu sprijinul și respectul subalternilor săi. Dacă ar exista cât mai mulți oameni cu un asemenea profil moral, oameni de o atare corectitudine, onestitate și modestie, în special în spațiul public, societatea ar avea enorm de câștigat. Absolvent al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu”, la vârsta de 30 de ani devine doctor în ştiinţe medicale, la 46 – doctor habilitat, iar la 51 de ani i se conferă titlul de profesor universitar. O mare parte a eforturilor profesorului Holban sunt concentrate asupra pregătirii și creșterii viitoarelor generații de medici, competitivi pe piața muncii, precum și la sporirea prestigiului muncii intelectuale. Fiind un Profesor de elită, un cercetător asiduu în patologia infecțioasă, domnul profesor universitar Tiberiu Holban a demonstrat, prin munca și exemplul său, că e un veritabil maestru spiritual pentru generaţiile de studenți și doctoranzi. Pe parcursul carierei a fost distins cu numeroase premii, care certifică efortul depus și dedicarea incontestabilă profesiei alese. Activitatea ştiinţifică a domnului profesor Tiberiu Holban prezintă repere diverse şi variate, ceea ce reflectă, o dată în plus, amploarea personalităţii sale. Savant cu pregătire universală, autor a peste 300 de lucrări ştiinţifice, domnul profesor a contribuit la promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan internaţional. Mulți ani prosperi, Domnule Tiberiu HOLBAN! Cu profund și deosebit respect, membrii Consiliului editorial al Revistei științifice One Health & Risk Management